Svenska Thai Lexikon


Svenska Thai Lexikon är ett tvåspråkigt online-lexikon.

Skriv in ett thailändskt eller svenskt ord i sökrutan som du finner högt upp på varje sida och klicka därefter på "Slå upp"-knappen (eller tryck Enter). En sökning sker då i lexikonet efter ordet. Om du är osäker på stavningen brukar det gå bra om man bara skriver in början på ordet. Lexikonet kommer atutomatiskt att känna av om du söker efter ett svenskt eller ett thailändskt ord. Om du vill slå upp betydelsen av ett thai ord, så måste du skriva ordet med thailändsk skrift. Transkriberad text. exempelvis "saÌ€-waÌ€t-dii" kan du inte använda vid sökning. Saknar du möjlighet att skriva med thailändska tecken kan du använda Thai Tangentbord, och klippa ut texten samt klista in i sökrutan. Sökning i lexikon visar thailändska ord transkriberade med västerländska bokstäver om det finns tillgängligt. Eftersom thaibokstäver är svåra att läsa i början när man lär sig så finns det alltid en länk i sökresultatet till en bild med stora bokstäver intill den thailändska översättning, -titta efter följande symbol: thaiskrift Vi har även implementerat något som vi kallar för omvänt uppslag. Det innebär att om man hittar ett ord i exempelvis det svensk-thailändska lexikonet vars betydelse finns som uppslagsord i den thai-svenska delen av lexikonet så kan man direkt klicka på den länken. Det brukar ge intressanta resultat!

Har du egen blogg eller hemsida? -Se till att du och dina besökare alltid har enkel tillgång till lexikonet med nedanstående symbol. Ge mig koden!

Svenska Thai Lexikon
Svenska Thai Lexikon

Svenska Thai Lexikon ett online språklexikon som är helt gratis att använda. Det finns fler än 4800 svenska ord och fraser översatta till thai respektive mer än 16 thailändska ord och fraser översatta till svenska. Chaimai.com startades med syfte att erbjuda ett svensk-thailändskt online-lexikon, underhållet av medlemmarna och med bara minimum av reklam, för att fokusera på huvuduppgiften som är att översätta (slå upp) ord och enkla fraser snabbt. Därefter har vi med melemmarnas hjälp växt och utökat med ett thailändskt forum (Forum Thailand) där du även kan få hjälp med språkfrågor och översättningar.
Container från Sverige till thailand

Din lokala tid: 15:23